Vaša košarica je trenutno prazna!
Termometri, deske, mariniranje
Priprava odličnega BBQ se začne s pravilnim nadzorom temperature in urejeno delovno površino. V tej kategoriji najdeš natančne termometre za žar (instant-read, sonda za meso, brezžični/Bluetooth/Wi-Fi z alarmom), ki odpravijo ugibanje pri stopnji zapečenosti in poskrbijo za varno postrežbo. S sondo spremljaj jedro pečenke, steakov ali perutnine, površinski termometer pa uporabi za litoželezne plošče in kamne.
Za pripravo in serviranje izberi kakovostne deske: robustne lesene (akacija, bukev, bambus) z zbiralnim kanalčkom za sokove, ali higienske plastične deske, ki so primerne za pomivalni stroj in barvno označevanje po vrsti živil. Servirne deske z ročajem ali utori lepo dopolnijo postrežbo steakov, burgerjev in narezkov. Lesene deske redno naolji z mineralnim oljem ali voskom, da ostanejo gladke in odporne.
Za globok okus poskrbi oprema za mariniranje: injektorji/brizge iz inoxa za vnos marinade v večje kose mesa, posode z zapiranjem za suho ali mokro mariniranje, silikonski čopiči in stekleničke za omake. Pri dimljenju kombiniraj marinado s »mop« premazom za sočnost skorje. Po uporabi pribor očisti z blagim detergentom; silikonske dele lahko opereš v pomivalnem stroju.
End of content
End of content
Termometer za žar se uporabljajo za natančno merjenje temperature mesa in drugih jedi med peko na žaru, da se zagotovi pravilna stopnja pečenosti.
So pomembni, ker pomagajo preprečiti suho ali premalo pečeno hrano, kar vpliva na okus in varnost uživanja. Z njihovo pomočjo lahko dosežemo idealno sočnost mesa in se izognemo tveganju za okužbe s patogenimi bakterijami. Digitalni termometri omogočajo hitro in natančno odčitavanje temperature, kar olajša pripravo popolnih jedi.