Vaša košarica je trenutno prazna!
Spare Ribs po metodi 3-2-1 (BBQ klasika

Uvod
Če želite mehke, dimljene in sočne spare ribs, ki odpadejo od kosti – potem je metoda 3-2-1 vaša nova najljubša tehnika. Ta klasični način priprave svinjskih rebrc je preprost, a zahteva čas, natančnost in pravi žar. V nadaljevanju vam razkrijemo, kako z žarom The Bastard in nekaj osnovnimi sestavinami pripravite rebrca, ki bodo navdušila čisto vsakogar.
Potrebujete:
- Svinjska rebrca (spare ribs) – količina po želji
- The Bastard Rib Rub (začimbna mešanica)
- 2 kosa dimnega lesa iz hrasta (oak chunks)
- The Bastard Signature BBQ omaka
- Med
- Jack Daniels Honey
- Rešetka za rebrca (spareribs rack)
- Silikonski čopič
- Žar klešče in posoda za kapljanje (drippan)
- Butcher Paper papir ali aluminijasta folija
Priprava (3-2-1 metoda)
1. Priprava mesa
- Z notranje strani rebrc odstranite membrano (trebušno opno) s pomočjo papirnate brisačke.
- Rebrca obilno natrite z Rib Rub začimbami. Za najboljši rezultat pustite marinirati čez noč ali vsaj 12 ur v hladilniku.
2. Prvi korak – 3 ure dima
- Žar The Bastard segrejte na 130 °C.
- Dimne kose lesa položite neposredno na žareče oglje.
- Vstavite Plate Setter in položite rebrca v rešetko za rebrca.
- Dimite rebrca 20 minut, nato temperaturo zmanjšajte na 110 °C in nadaljujte s kajenjem še 2 uri in 40 minut.
3. Drugi korak – 2 uri v foliji
- Rebrca tesno zavijte v Butcher Paper ali aluminijasto folijo.
- Pred zavijanjem jih prelijte z mešanico medu in Jack Daniel’s Honey viskija.
- Pečete še dodatni 2 uri pri 120 °C.
4. Tretji korak – 1 ura z glazuro
- Odstranite folijo ali papir in rebrca ponovno položite na žar.
- Vsakih 10 minut jih premažite z BBQ omako, da se lepo karamelizirajo. Nadaljujte 1 uro.
Nasvet za mojstre:
Metoda 3-2-1 pomeni 3 ure dimljenja, 2 uri kuhanja v foliji in 1 ura glaziranja – vendar upoštevajte debelino rebrc. Tanjša potrebujejo manj časa, debelejša več. Prilagodite čas po občutku.
Zaključek
S to metodo boste ustvarili mehka, okusna rebrca z bogatim dimnim priokusom in sladko-slanim zaključkom. Popolna izbira za vsak BBQ vikend!