Spare Ribs po metodi 3-2-1 (BBQ klasika

image00001 Recept za popolne Spare Ribse

Uvod

Če želite mehke, dimljene in sočne spare ribs, ki odpadejo od kosti – potem je metoda 3-2-1 vaša nova najljubša tehnika. Ta klasični način priprave svinjskih rebrc je preprost, a zahteva čas, natančnost in pravi žar. V nadaljevanju vam razkrijemo, kako z žarom The Bastard in nekaj osnovnimi sestavinami pripravite rebrca, ki bodo navdušila čisto vsakogar.

Potrebujete:

  • Svinjska rebrca (spare ribs) – količina po želji
  • The Bastard Rib Rub (začimbna mešanica)
  • 2 kosa dimnega lesa iz hrasta (oak chunks)
  • The Bastard Signature BBQ omaka
  • Med
  • Jack Daniels Honey
  • Rešetka za rebrca (spareribs rack)
  • Silikonski čopič
  • Žar klešče in posoda za kapljanje (drippan)
  • Butcher Paper papir ali aluminijasta folija

Priprava (3-2-1 metoda)

1. Priprava mesa

  • Z notranje strani rebrc odstranite membrano (trebušno opno) s pomočjo papirnate brisačke.
  • Rebrca obilno natrite z Rib Rub začimbami. Za najboljši rezultat pustite marinirati čez noč ali vsaj 12 ur v hladilniku.

2. Prvi korak – 3 ure dima

  • Žar The Bastard segrejte na 130 °C.
  • Dimne kose lesa položite neposredno na žareče oglje.
  • Vstavite Plate Setter in položite rebrca v rešetko za rebrca.
  • Dimite rebrca 20 minut, nato temperaturo zmanjšajte na 110 °C in nadaljujte s kajenjem še 2 uri in 40 minut.

3. Drugi korak – 2 uri v foliji

  • Rebrca tesno zavijte v Butcher Paper ali aluminijasto folijo.
  • Pred zavijanjem jih prelijte z mešanico medu in Jack Daniel’s Honey viskija.
  • Pečete še dodatni 2 uri pri 120 °C.

4. Tretji korak – 1 ura z glazuro

  • Odstranite folijo ali papir in rebrca ponovno položite na žar.
  • Vsakih 10 minut jih premažite z BBQ omako, da se lepo karamelizirajo. Nadaljujte 1 uro.

Nasvet za mojstre:

Metoda 3-2-1 pomeni 3 ure dimljenja, 2 uri kuhanja v foliji in 1 ura glaziranja – vendar upoštevajte debelino rebrc. Tanjša potrebujejo manj časa, debelejša več. Prilagodite čas po občutku.

Zaključek

S to metodo boste ustvarili mehka, okusna rebrca z bogatim dimnim priokusom in sladko-slanim zaključkom. Popolna izbira za vsak BBQ vikend!